Eläinkaupasta saa kaiken, mitä lemmikki tarvitsee

petshopVaikkei kaikilla meistä olekaan lemmikkejä, on meistä jokaiselle silti aivan selvää, mitä kaikkea eläinkaupassa on myytävänä. Tarjolla on jos jonkinmoisia eläimille suunnattuja tarvikkeita ja kaikkea, mitä eläinten hoitoon saattaa ikinä tarvita. Oli kotona sitten kissoja tai koiria tai ehkä vähän eksoottisempiakin lemmikkejä, on eläinkauppa oikea osoite silloin kun pörröinen tai suomuinen ystävä kaipaa jotain.

Jos sattuu olemaan kissanomistaja, on eläintarvikemyymälässä myynnissä esimerkiksi kissanhiekkoja. Tarjolla on useimmiten myymälän suuruudesta riippuen useita eri hiekkatyyppejä sen mukaan, mihin oma kissa on mieltynyt. Valikoimassa saattaa esimerkiksi olla hajustettua tai hajustamatonta, paakkuuntumatonta tai paakkuuntuvaa hiekkaa, pellettejä, kristallikiteitä tai esimerkiksi puupohjaista hiekkaa. Lisäksi kissalle löytyy erilaisia vaihtoehtoja märkäruuissa sekä kuivaruuissa ja tietysti monenlaisia makupaloja. Kissat rakastavat erilaisia viihdyttäviä leluja, joista myydyimpiä eläintarvikekaupassa ovat esimerkiksi erilaiset onget, pallot, kissanmintulla terästetyt tuotteet sekä laserlamppu. Moni kissanomistaja hankkii naukujalleen raapimispuun ja tietysti jokainen kissa tarvitsee myös oman vessan, josta on tarjolla sekä katollisia että avonaisia malleja.

Jos kotona asuu koira tai koiria, voi eläinkaupasta hakea omalle karvaturrille kaikki hänen tarvitsemansa ulkoilutusvälineet aina pannasta tai valjaista remmiin ja mahdollisesti myös vaatetukseen asti. Joissain eläinkaupoissa on myynnissä varsin monipuolinen vaatevalikoima, josta koiralle voi valita esimerkiksi kuravaatteita, suojaavia tossuja, muodikkaita asuja sekä huomioliivejä sen mukaan, mitä koiran kanssa tehdään. Lisäksi eläinkaupasta voi ostaa laadukkaampia ruokia sekä herkullisia makupaloja että esimerkiksi luita pureskeltavaksi. Toki tarjolla on sekä koiran- että kissanomistajille erilaisia eläinten hoitoon vaadittavia tarvikkeita kuten kynsileikkureita ja eläimille suunnattuja hammasharjoja. Lisäksi tarjolla on monenlaisia pehmeitä petejä ja mukavia koreja lepäämiseen.

Riippuen siitä, millainen eläinkauppa on kyseessä, saattaa myynnissä olla myös eläimiä. Suomessa ei koiria tai kissoja saa myydä lemmikkikaupoissa, mutta joistain kaupoista voi hyvinkin käydä ostamassa esimerkiksi lemmikikseen jyrsijän, joka voi olla vaikkapa marsu, gerbiili, pupu tai hamsteri. Varsin yleisesti kaupoissa myydään myös mitä moninaisimpia eri kalalajeja kodin akvaarioon aina kultakaloista tiikeribarbeihin, lehtikaloihin, monneihin ja sateenkaaritetroihin asti. Joskus eläinkaupoissa näkee myös matelijoita kuten erilaisia liskoja ja käärmeitä.