Nykyään ostoskeskuksessa kierrellessä tai kaupungin keskustan katuja pitkin kulkiessa tulee vastaan hyvin monenlaisia eri kauppoja, myymälöitä ja liikkeitä, joissa myydään kaikenlaista. Mitä ikinä mieleesi sitten juolahtaakaan haluta, on hyvin mahdollista, että se löytyy kun vaan suuntaa lähimpään kauppakeskukseen. Kun asiaa miettii, on oikeastaan aika uskomatonta, miten erilaisia kauppoja nykyään on olemassa hyvin pienellä alueella. Yhdestä ainoasta kauppakeskuksesta on mahdollista ostaa itselleen melkeinpä mitä tahansa, oli suunnitelmana ostaa sitten alusasu, kirja, onnittelukortti, lautapeli, nukke, sormus, kaulakoru, hiusspray, talvitakki, kyniä, aurinkolasit, sukat, kattila, makaronia, lapio, maalia, korkokengät, lompakko, vessapaperia, kynsilakkaa, kattolamppu, polkupyörä, juoksukengät, huppari, ruokailuvälineet, suoristusrauta, kukkia, sohva, mikroaaltouuni tai vaikkapa kultakala!

Ennen vanhaan tuotteet vaihtoivat omistajaa esimerkiksi toreilla tai yhdessä ainoassa sekatavaraliikkeessä, mutta nyt on olemassa erilaisiin tuotteisiin erikoistuneita liikkeitä. Näissä etuna on se, että myyjät ovat erikoistuneet juuri kyseisten tuotteiden myymiseen ja osaavat paremmin auttaa ja neuvoa asiakkaita. Lisäksi useimmiten erikoisliikkeissä on tarjolla monipuolisempi ja laadukkaampi valikoima. Ihmeellisintä tässä kauppojen monipuolisuudessa on oikeastaan se, ettei kysyntä tunnu ottavan laantuakseen, vaan jatkuvasti perustetaan yhä uusia ostoskeskuksia ja liikkeitä pääkävelykatujen varsille, ja niihin riittää useimmiten asiakkaita. Aivan erityisen suosittuja ovat tietenkin ne myymälät, jotka sijaitsevat hyvin julkisten liikenneyhteyksien varrella, sillä niihin on helppo kulkea ja niistä on helppo lähteä myös pois ostoskassien kera.

Tällä sivustolla esitellään muutamia yleisimmistä kauppatyypeistä ja käydään läpi, mitä kaikkea niissä myydään ja mikä niiden toiminnasta tekee niin tärkeää tai merkityksellistä meille. Pääset lukemaan esimerkiksi siitä, mikä tekee kirpputoreista tätä nykyä niin vetovoimaisia paikkoja. Lisäksi asiaa löytyy esimerkiksi elintarvikemyymälöistä, elektroniikka- ja kodinkoneliikkeistä, kultaliikkeistä, parturi-kampaamoista ja esimerkiksi eläinkaupoista ja niille ominaisesta tarjonnasta tuotteiden ja palveluiden osalta.