Kahvila tarjoaa paikan levähdykseen ja herkutteluun

cafe1Pitkään ostoskeskuksessa tai muuten kaupungilla jatkuneen kiertelemisen jälkeen jalkoja alkaa puuduttaa. Verensokerikin rupeaa jo vähitellen laskemaan sen verran matalalle, ettei mikään enää huvita. Silloin kannattaa ottaa suosiolla huilaustauko ja hakeutua lähimpään kahvilaan siemailemaan kupposen lämmintä kahvia tai teetä ja kenties nauttimaan välipalaa esimerkiksi munkin, pullan tai pienen voileivän muodossa. Kahvilat tarjoavat meille mahdollisuuden saada irtiotto kaikesta kiireestä. Kahvilassa istuskeleminen on pieni pala luksusta keskellä arkea, jonka saa jokainen aina kun sitä tuntee tarvitsevansa.

Kahvila on myös suosittu kokoontumispaikka esimerkiksi ystävien kesken. Silloin kun ketään ei huvita siivota omaa kotiaan ja järjestää tarjoiluja muille tai kun ystävykset haluavat muuten vaan rupatella uudessa ympäristössä, on kahvila silloin kaikin puolin mainio vaihtoehto. Toki kahvila on perinteisesti ollut myös suosittu paikka treffien järjestämiseen, sillä se on neutraali vyöhyke. Näin kenenkään ei tarvitse avata kotinsa ovia vasta tapaamalleen uudelle tuttavuudelle, ennen kuin siihen on todella valmis.

Kahviloita on hyvin monenlaisia ja erityisesti nykyään muodissa ovat erilaiset teemakahvilat. Kyse voi olla esimerkiksi johonkin maahan kietoutuvasta kahvilasta, kuten vaikkapa brasilialaishenkisestä tai italialaishenkisestä kahvilasta, jossa tarjoillaan tavanomaisten tarjottavien lisäksi myös kyseisten maiden paikallisherkkuja maisteltavaksi. Varsin suosittuja maailmalla ovat myös muun muassa kissakahvilat, joissa eteen tuodaan kissakuvioitu kuppi ja jossa siellä täällä kulkee kissoja vapaasti ja välillä ne tulevat hakemaan kahvilassa vierailijoilta myös rapsutuksia.

Kahvilassa on tarjolla yleensä nimensä mukaisesti kahvia. Tavallisen suodatinkahvin ohella yleisiä kahvityyppejä ovat esimerkiksi maitokahvi, cappuccino, cafe moccha, espresso ja erilaiset makusiirapeilla maustetut kahvit. Lisäksi kahvin ohella tarjolla on teetä, kaakaota, erilaisia limuja, mehuja, smoothieita ja sen sellaista. Mikäli kahvilaan saapuu nälkäisenä, löytyy useimmiten valikoimaa sekä suolaiselta että makealta osastolta. Suolaisia tarjottavia ovat erilaiset salaatit ja voileivät, suolaiset piirakat, croissantit ja pasteijat. Makeannälkään kahvilasta löytyy tietysti erilaisia pullia kuten korvapuusteja, täytekakkuja, torttuja, muffineja, keksejä ja macaroneja. Kahvilassa saa viettää aikaa niin paljon kuin itse haluaa, vaikka toki on suotavaa, että sieltä myös tilaa jotain itselleen.