Kampaamossa voi käydä hakemassa piristystä arkeen

miles_ahead-620x412Etenkin purevan talven jäljiltä tai pitkän ja auringontäyteisen kesän jäljiltä on aivan tavallista, että peilistä katsookin ihminen, jonka tukka on katkeillut ja jonka väri on haalistunut mitäänsanomattomaksi. Epäsiistit hiukset ja mallistaan kasvanut kuontalo eivät todellakaan hivele itsetuntoa. Kun huomaa olevansa tyytymätön hiustensa ulkonäköön, on asialle syytä silloin tehdä jotain. Silloin kannattaa varata itselleen aika kampaajalle tai parturille tai hätätapauksessa marssia suoraan paikalle kysymään, olisiko vapaita aikoja saatavilla peräti saman tien.

Kampaamolla viitataan useimmiten naisille kampaamopalveluita tarjoavaan yritykseen, kun taas parturi on erikoistunut miesten hiusmalleihin ja mahdollisesti myös parranajoon. Useimmat tarjolla olevat vaihtoehdot ovat kuitenkin parturi-kampaamoita, joissa sekä miehet että naiset voivat käydä yhtä lailla hoitamassa tukkansa kuntoon. Tavallisimpia tarjolla olevia palveluita kampaamoissa ovat esimerkiksi hiustenleikkaukset, värjäykset, raidoitukset, hiussävytteet, hiuksiin eloisuutta tuovat hoidot, permanentit, suoristukset ja erilaiset kampaukset juhliin.

Kampaamoiden välillä on hinnoissa usein melko suuriakin eroja. Tämä saattaa johtua kampaamoliikkeen sijainnista, sillä joissain kaupungeissa ja tietyissä paikoissa kampaamo joutuu maksamaan varsin korkeita vuokria toimipisteestään. Lisäksi kampaamon käyttämät hiustuotteet voivat olla joko kalliimman tai edullisemman merkin tuotteita. Myös kampaajissa on eroja, sillä jotkut ovat erityisen maineikkaita ja kampaamon merkkikin voi hyvin olla syy korkeammalle hintapyynnölle.

Ihmiset ovat hyvin yksilöllisiä sen suhteen, kuinka usein kampaamolla käydään hoidattamassa hiuksia uuteen uskoon. Useimmiten ne, joilla on lyhyt hiusmalli, joutuvat vierailemaan kampaamolla useammin pitääkseen mallin kuosissaan. Pidemmissä hiuksissa armonaikaa on enemmän, mutta moni lähtee heti juurikasvun kipurajan ylityttyä saman tien varaamaan itselleen kampaamoaikaa. Usein kampaamossa pyydetään hiuksiin vain kaksihaaraisten poistamista tai pientä tasoitusta, mutta toki on mahdollista repäistä kunnolla ja leikata tukkaa reippaasti lyhyemmäksi tai johonkin uuteen malliin. Jo pelkän otsatukankin leikkaaminen tuo aivan erilaisen olemuksen, mikäli kaipaa ulkonäköönsä jotain muutosta.

Kampaamoita löytyy lähes jokaisesta pienemmästäkin kaupungista, sillä lähes jokainen meistä tarvitsee kampaamopalveluita aina silloin tällöin, vaikka välillä leikkaisikin tukkaansa itse kotona. Joskus kampaamoita löytyy ostoskeskuksista, mutta niillä voi aivan yhtä hyvin olla oma sisäänkäyntinsä esimerkiksi katujen varsilla.