Kenkäkaupasta kengät joka lähtöön

Bata Philippines and SM Retail dKaikilla meistä on kenkiä, sillä ilman niitä emme pärjäisi kaupungin kaduilla ja luonnossa. Yleensä keskivertoihmiseltä löytyy kenkäpareja muutamia eri tilanteisiin käytettäväksi, mutta on toki niitäkin, joilta kenkäpareja löytyy jopa satoja. Useimmiten me suomalaiset tarvitsemme kengät erikseen kesällä käytettäväksi, jolloin parhaiten tarkoitukseen sopivat jonkinlaiset tennarit, lenkkarit, ballerinat, nahka- tai kumitossut tai erityisen lämpimällä säällä myös sandaalit. Syksyn tullen vedämme jalkoihimme jo hiukan lämpimämmät kengät ja yleensä sellaiset, jotka kestävät myös jossain määrin vettä. Talvi on etenkin pohjoisessa ankara, jolloin on suositeltavaa laittaa jalat tukevampiin kenkiin, jotta ne eivät jäädy tai kastu talven pakkasilla. Jos puolestaan sataa, valitsee moni kaapista kumisaappaat jalkaan, jolloin sukat eivät pääse kastumaan, vaikka sattuisikin kävelemään lätäköiden yli.

Lisäksi tyyli on toki asia erikseen ja esimerkiksi juhliin monet naiset vetävät jalkaansa tyylikkäät korkokengät tai matalapohjaiset juhlakengät tai avokkaat ja miehet vastaavasti tilaisuuteen sopivat juhlakengät. On täysin ymmärrettävää, että haluamme kenkiemme sopivan hyvin muuhun ulkoasuumme. Tämän vuoksi monelta löytyykin eri kenkiä eri värisinä siten, että niitä voi sovittaa sen päivän asuun parhaiten sopivalla tavalla. Monelle naiselle esimerkiksi kenkien sulautuminen käsilaukun väriin tai muuten harmonisesti koko asun kokonaisuuteen on tärkeä asia. Tyylin ohella tärkeää on toki kenkien mukavuus. Mikään ei saisi painaa tai tuntua ikävältä. Uudet kengät saattavat aiheuttaa ensialkuun hiertymiä ja ehkä rakkuloitakin, mutta kun jalka muokkaa kenkää, alkavat ne pikkuhiljaa tuntua jalassa mukavammalta.

Kenkäkauppoja löytyy oikeastaan jokaisesta kaupungista, myös hiukan pienemmistä sellaisista, sillä tarve kengille on niin valtava. Usein kengät kuluvat, jolloin halutaan ostaa uudet kengät tilalle, mutta yhtä lailla kenkäostoksilla haetaan vaatekaappiin vaihtelua ja piristystä. Lisäksi eräs varsin suuri asiakasryhmä ovat tietysti lapset, sillä he tunnetusti kasvavat uskomattoman nopeasti. Usein kasvavalle lapselle saattaa joutua ostamaan uudet kengät jopa pari kertaa vuodessa, kun jalan pituus venähtää ällistyttävän nopeasti. Lisäksi lapset rakastavat temmeltämistä kuraisissa olosuhteissa, jolloin tossut myös keräävät puoleensa pinttynyttä likaa, eikä niiden elinikä siksikään ole kovin pitkä.