Kirpputorilta voi löytyä aarteita edullisesti

Elämme eräänlaista kirpputorien aikakautta. Joka puolella näkee avattavan yhä uusia kirpputoreja – sekä itsepalvelullisia että sellaisia, joissa myynnistä ja esillepanosta huolehtii jokin muu taho. Erilaiset kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovatkin todella suosittuja, sillä nykyään on valloilla varsinainen kierrättämisen aikakausi ja ekologisuus on monelle todella tärkeä asia. Usein kirpputorilta onkin mahdollista löytää käytettyjä, mutta silti kunnoltaan erittäin hyviä vaatteita ja tavaroita reilusti edullisemmin kuin jos ne hankkisi itselleen uusina.flower-shop-1160371_960_720

Eräs suurimmista kirpputoriin liittyvistä ilmiöistä ovat erilaiset lastenvaate- ja lastentarvikekirpparit. Tämä ei ole sinänsä mikään yllätys, sillä moni ostaa mieluummin jatkuvasti kasvavalle lapselleen edullisemmalla hinnalla kirpparilta hyväkuntoisia vaatteita kuin jostain muusta myymälästä kallilla sellaisia vaatteita, jotka ovat sopivan kokoisia vain hetken aikaa. Lapsille voi löytyä kirpputorilta esimerkiksi hyviä toppahaalareita, kenkiä ja saappaita, potkupukuja, takkeja, pipoja, paitoja ja juhlavaatteita. Myös erilaisia tarvikkeita on useimiten tarjolla runsaasti, oli tarve sitten syöttötuolille, pinnasängylle, leikkimatolle, turvaistuimelle tai rattaille tai vaunuille. Lisäksi moni hankkii lapselleen leluja kirpputorilta, sillä ollaan oivallettu, ettei lapsi niinkään välitä siitä, mistä lelu on peräisin, kunhan se on viihdyttävä.

Monet nuoret ovat innostuneet kirpputoreista, sillä niiltä saattaa löytyä todellisia aarteita. Kyse voi olla esimerkiksi jostain sellaisesta vaatekappaleesta, jollaista ei enää mistään kaupasta löydä ja jossa on jotain aivan erityistä. Toki kirpputorilta voi hyvin löytää myös omaan kotiin erilaisia sisustusesineitä tai huonekaluja, sillä tarjontaa on niin monelta aikakaudelta ja hyvin monenlaiseen makuun. Tällä hetkellä yksi isoimmista buumeista sisustuksessa ovat erilaiset retroesineet ja moni haaliikin kotiinsa jotain sellaisia esineitä, jotka muistuttavat hiukan omaa lapsuusajan mummolaa. Erityisen haluttuja ovat erilaiset säilytysrasiat. Myös tietyt merkkituotteet menneiltä vuosikymmeniltä esimerkiksi astioissa ovat todella kysyttyjä, sillä niiden tuotanto on päättynyt jo aikapäiviä sitten.

Kirpparille kannattaa lähteä avoimin mielin, vaikkei mitään tiettyä olisikaan etsimässä. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä vastaan voi tulla. Joskus kirpputorille lähtee ajatuksissaan etsiä vaikkapa juhlamekkoa, mutta mukaan tarttuukin vanhoja aikakauslehtiä 50-luvulta tai jokin kaunis koriste-esine. Juuri tämä on kirpputoreissa niin ihanaa!