Kultaliikkeissä myydään upeita koruja erilaisiin tarpeisiin

14 nov 15Korukauppa, kultaliike, kello ja kulta…. nimityksiä on hyvin monia tälle kauppatyypille, mutta loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesti ilmaistuma liikkeestä, jossa on myytävänä erilaisia koruja, jalometallista valmistettuja esineitä ja kelloja.

Kultaliikkeen korutarjonta on usein hyvin monipuolinen, sillä koruja ostetaan varsin erilaisiin tarpeisiin. Kyse voi olla esimerkiksi kihla- tai aviosormuksista naimisiin aikovalle pariskunnalle. Usein liikkeeseen tullaan pariskuntana, mutta toisinaan asialla voi olla esimerkiksi vain jompi kumpi suhteen osapuoli, yleensä mies, joka hankkii kihlasormukset ennen kosintaa. Usein tällaisia sormuksia ostettaessa niihin tilataan myös jokin pariskunnalle erityinen ja merkityksellinen kaiverrus. Toinen suosittu korulahja on ristiriipus, jollainen on tapana antaa esimerkiksi ripille pääsevälle nuorelle lahjaksi. Lisäksi korukaupasta voi toki ostaa merkkipäivänä jollekin tärkeälle ihmiselle kauniin korun, joka voi yhtä lailla olla esimerkiksi kaulakoru, sormus, rannekoru, korvakorut tai vaikkapa nilkkakoru tai jokin erikoisemmassa paikassa oleva lävistyskoru. Koruja on yleensä tarjolla muutamassakin eri materiaalissa. Suosituimpia ovat hopea, kulta, valkohopea ja ruusukulta. Myös titaani on tietyissä koruissa suosittu vaihtoehto. Esimerkiksi sormuksiin, kaulakoruihin ja ranneketjuihin on mahdollista valita myös timantein koristeltu vaihtoehto, mutta silloin on syytä varautua maksamaan siitä monin verroin enemmän. Jos tuntuu etteivät rahat millään riitä, voi ennen korukaupoille menemistä yrittää kokeilla kartuttaa varantojaan esimerkiksi vierailemalla netti kasino-sivustolla kokeilemassa onneaan!

Kultaliikkeeseen on tapana suunnata myös silloin, kun on aikeissa ostaa vastasyntyneelle vauvalle lahjaksi esimerkiksi jokin pysyvämpi muisto lahjaksi. Moni lapsi saa kummeiltaan esimerkiksi hopeasta valmistettuja kummilusikoita. Myös erilaiset kehykset valokuviin ovat suosittuja, kuten myös vaikkapa hopeoidut säästölippaat. Usein tällaisiin lahjoihin on tapana myös hankkia jokin kaiverrus muistuttamaan lasta juhlapäivästä, jolloin siihen tulee usein lapsen oma nimi sekä kyseisen tilaisuuden päivämäärä.

Kultaliikkeessä on myynnissä myös hyvin erilaisia kelloja ja erityisesti rannekelloja, joiden hinnoissa voi olla merkistä ja mallista riippuen hyvinkin suuria eroja. Vaikka rannekelloja ei käytetäkään enää nykyään aivan yhtä paljon kuin menneinä vuosikymmeninä, ovat ne edelleen jossain määrin todella suosittuja ja niistä ollaan valmiita maksamaan varsin isojakin summia.